Lakberendezési stílusok

Lakberendezési stílusok

 

Neobarokk stílus: csillogás, pompa

A kortárs neobarokk lakberendezési tendencia a minimalizmus ellentétjeként jelent meg az elmúlt években. Nagyon kedvelt irányzat, a csillogást, pompát, luxust közvetíti. A történelmi barokkhoz és rokokóhoz hasonlóan az aprólékos díszítést, színpadiasságot kedveli. A barokkos vibrálás és az ultramodern technikák látványos, keverése. A korábban uralkodó high – tech minimalista stílus szigorúságának feloldásáért született. A neobarokk stílus jellemzői: csillogó és matt felületek játéka, rokokó stílusú bútorok, kristályok, puha nemes anyagok, növényi motívumok. Színei: semleges alapszíneket kiegészítő vörös, lila, fekete, arany, ezüst. A végeredmény egy játékos, ultramodern luxus enteriőr.

 

Minimál stílus: fény, harmónia, funkcionalítás

A modern minimalista épületekre jellemző a geometrikus szerkesztési mód, a rend, a fegyelem, avisszafogott anyaghasználat. Jellemző anyag a beton, fém, üveg kevés fával kiegészítve. A házak kizárólag lapostetősek. A belső terek rendkívűl világosak , jellemzően egybenyitottak. A felületek fehérek vagy egyéb semleges színüek. Az élénk színek csak ritkán, kis felületen jelennek meg. Ez a stílus nem tűri a harsány szineket. A stílus alapja az egyensúly. Lényegi eleme a harmónia. Fontos szempont a szellősség , a bútorok fegyelmezett elrendezése, a tárgyak összhangja, a funkcionalítás. A minimalista életstílus a tér lényegi minőségének ünneplése és az anyagokon, színeken, szerkezeteken keresztül elért magasabb szintű tudatosság kifejeződése.

High - tech stílus: minőség, légiesség, karakter

A XX. sz. utolsó harmadának tengerentúlról induló öncélú stílusvilága. Megjelenése futurisztikus, a ragyogás a gazdagság és az erő szimbóluma. A tágas, osztatlan légterű lakásokban a high - tech stílus alapvető jellegzetessége a fényes felület, az acél , és üveg alkalmazása. A high-tech tereket sokszor színes neonfénnyel világítják be, ami még inkább fokozza a természetellenesen gépies hatást.Korunkban a rideg fémek mellett megjelenik a fa, a bőr a természetes anyagok és harsány színek, mellyel harmóniát teremt. Egy helyiségen belül csak egy élénk szín használata ajánlott. A művészet végleg alárendelt szerepet játszik az ipar szorításában. A stílus megkívánja a legújabb technikai berendezéseket, melyek minden helyiségben központi helyet kapnak. Funkcionalista szemléletéből fakadóan minden berendezési tárgya a célnak tökéletesen megfelel. A tetőtől talpig high-tech stílus a profizmus hatását kelti.
 

Art deco stílus: funkcionalítás, kreativítás, elegancia

Az art deco elnevezés a francia art décoratifs ( iparművészet ) szóból ered. Az irányzat különböző stílusok keveréséből létrehozható változatos szín és formavilágot eredményez. A funkcionalításra nagy hangsúlyt fektető, elegáns, eklektikus irányzat. Geometrikus formák, lépcsőzetesség, élénk színek, fémesen csillogó felületek, drága anyagok jellmzik. Az összhatás elegáns, reprezentatív. Klasszikus és modern környezetbe egyaránt beleilleszthető. Akár meghatározó stílusként, akár egy-egy kiegészítőt használva bármely otthont elegánssá, nagyvonalúvá varázsol.

Francia stílus: finom elegancia

A stílus lényegét a nagy belmagasság, szellős elrendezés, színek és formák adják. Jellemzőek az ezüstös tónusú pasztellszínek valamint a fehér. Nincs uralkodó szín, csak elegáns, harmonizáló összhatás. A sajátos színösszeállítású környezet kontrasztját néhány feltűnő bútordarab biztosítja. A francia stílus jellegzetes anyagai: ezüst és üvegtárgyak, finom kelmék, selymes csillogású felületek, patinás bútorok.

Trópusi stílus: tágas terek, természetes anyagok

Ezt a stílust nagy tágas terekben valósíthatjuk meg, ahol hangsúlyos szerepet kap a lakásbelső folytatásaként használt árnyas terasz. A trópusi stílus meghatározói a kül és beltérben egyaránt használtegzotikus anyagok: mahagóni, teak, bambusz, tengeri fű, vizililiom, mangófa. Textíliák: muszlin, selyem, len, kender, pamut. Kedvelt motívum a növény és állat ábrázolás.

A trópusi stílusú lakás színei: fehér alapszínhez társított vidám harsány színek. Napsárga, narancs, zöld, piros, lila, kék, türkiz.

Zen stílus: egyszerűség, természetesség, harmónia

A Zen stílus alapja az a filozófia, hogy mindennek megvan a maga oka és magyarázata. A Zen lényege az egyszerűség: letisztult, rendezett környezet, ahol a test-szellem-lélek nem ütközik akadályokba. Az egyszerűség segíti a koncentrációt és ez kihat az életminőségre, vitalításra.

A Zen stílus szerint az egész ház egy élettér, nincsenek előre meghatározott, szeparált funkciók. A helyiségek több funkciót látnak el. Népszerűek a gyorsan átalakítható, egymásba helyezhető, összecsukható berendezési tárgyak. A Zen otthon átjárható, egyszerű, világos. Hangsúlyos a természettel való harmónia megteremtése, így a valódi, jó minőségű, természetes anyagok használata: fa, bambusz, kókuszrost, rizspapír, len. Használt színek: fekete, barna, piros, fáradt rózsaszín, tört fehér, sárga.

Provence-i stílus: természetes, könnyed, rusztikus

Színei a fehértől a közepesen sötét tónusokig terjednek. Jellemzően a hideg színek árnyalatai dominálnak, mint a mályva, halványlila, levendula, szürkéskék, tört fehér, bézs. A harsány színeket mellőzi.Rusztikus alapanyagaikő és fa. Gyakran fordul elő a kovácsoltvas, sárga és vörösréz. Textíliák tekintetében a csíkos, kockás és virágmintás anyagok, szőttesekhímzések használatosak, előfordul abőr is.

Vintage stílus: kreativítás, egyediség

A vitage vagy vintázs szó elsősorban a borászatban volt használatos kifejezés. A borászat a legkiválóbb évjáratú, hagyományos szőlőfajták mustjából készített borokat nevezi így, melyek hosszú, akár több évtizedig is tartó hordós érlelésnek és a technológiából adódó magas alkoholszintjük miatt akár 150 évig is megőrzik zamatukat. Elsősorban a Portói borokra jellemző ez a megnevezés.

Ez az irányzat számos stílus jegyeit viselheti magán. A hangsúly az egyes korszakok keverésén van. A berendezési tárgyak, bútorok kitartó munkával megszerzett klasszikus darabok, melyeket modern kiegészítőkkel finoman keverve született meg az egyediségre törekvő vintage stílus. Az összhang szempontjából fontos, hogy a vintage stílus bútorai egyszínűek, vagy nagyon hasonló árnyalatúak. Tarka textíliák használatával kifinomult, különleges, egyedi végeredményt kapunk.

Anyaghasználatban a természetes anyagok, kosarak, cserepek, meleg színű fák, szőttesek, rongyszőnyegek, subák jellemzőek. A 
vintage-ban a régi holmik eredeti funkciójuktól eltérően is használatba kerülnek.

Mediterrán stílus: természetes, rusztikus

A Földközi-tenger partján fekvő vidékek sokfélék, különböző szín és motívumvilággal. A spanyol, a görög, a toscan, a provence-i stílusokat gyűjtőnéven mediterrán stílusnak hívjuk, de a különböző vidékeknek más-más stílusjegyei vannak. A terméskő burkolatok, rusztikus felületek, kovácsoltvas korlátok, karnisok, kézműves tárgyak, élénk színek minden vidékre jellemzőek. A kivitelezést illetően a mediterrán stílus meglehetősen nagy szabadságot enged az egyszerű természetes megjelenéstől egészen az elegáns luxusig.

 

 

 

 

 

 

 

 

A luxusingatlan fogalma

 

A luxusingatlan fogalma:

Mai értelmezés szerint olyan ingatlanok meghatározásaként használjuk, amelyek a nemzetközi elvárásoknak megfelelően egyedi tervek alapján, tágas méretezéssel, hiánytalan kiszolgálói felszereltséggel, prémium minőségű anyagokat és dizájn elemeket felhasználva, kiemelkedő minőségben épültek. Mindezek mellett egyenrangú és elengedhetetlen szempont a kiváló lokáció.

Lokáció:

A kiváló lokáció olyan megváltoztathatatlan külső tényező, mely egy adott település legkeresettebb részein fellelhető luxusingatlanok alapvető értékét határozza meg.

 

 

 

 

Rólunk

Filozófiánk: A siker a motiváción múlik.

 

Munkatársaink 1999 óta foglalkoznak ingatlanok értékesítésével . A piaci igények felmérését követően, 2009-től  luxusingatlanok értékesítésére szakosodtunk .

Miért érdemes velünk keresni új otthonát?

-          Vevőinknek speciális igényeikhez mért , szakmailag ellenőrzött ingatlanokat ajánlunk.

-          Minden irodával együttműködünk, szükség esetén  országos adatbázisból kap tőlünk ajánlatokat.

-          Időt és energiát takarítunk meg Önnek.

-          Korrekt tájékoztatást adunk az ingatlanokról , nem éri Önt csalódás.

-          Megszervezzük a helyszíni szemlét.

-          Segítjük a felek közti feszültségmentes kommunikációt.

-          Diszkréten lebonyolítjuk az ártárgyalást , megkíméljük Önt az esetleges vitáktól.

-          Tapasztalataink alapján megfelelő javaslatokkal segítjük a  vásárlást.

-          Igény esetén jogi hátteret biztosítunk Önnek.

 

 

        Miért érdemes minket megbízni az értékesítéssel?

-          Az eladásra szánt ingatlanokat a tulajdonosok által elvárt diszkrécióval kezeljük.

-          Mindent megteszünk, hogy megkíméljük Önt a  komolytalan vevőjelöltektől ”ingatlan-túristáktól”. Leinformáljuk ügyfeleinket.

-          Dokumentáljuk és mindkét fél ( eladó- vevőjelölt ) aláírásával igazoljuk  a vevőjelöltek személyes adatait tartalmazó megtekintési nyilatkozatot  minden érintett fél  biztonsága érdekében .

-          Nemzetközi vevőkört koncentrálunk, más irodákkal együttműködünk.

-          Segítjük a felek közötti feszültségmentes kommunikációt.

-          Diszkréten lebonyolítjuk az ártárgyalást, megkíméljük Önt az esetleges vitáktól.

Vezércikk

Mindannyian arra vágyunk, hogy saját otthonunk a kíváncsi szemek elől elzárt rejtett oázis legyen. Egy hely ami konvencióktól mentes szabad létet biztosít családunk és barátaink számára, ahol privát életünk információit senki sem ismeri. A luxus otthon nem csak egy jól felszerelt házat vagy lakást jelent. Egy luxus otthon kényezteti tulajdonosát. Az elhelyezkedés, biztonság, kényelem a luxus ingatlan alapvető meghatározói. A luxusingatlanok szakértőjeként kizárólag olyan ingatlanok értékesítésével foglalkozunk, amelyek illeszkednek a  felső kategóriás vevői életmódhoz.